Support Forum
The Forums are a place to find answers on a range of Fortinet products from peers and product experts.
pprior
New Contributor II

DNS issue on LDAP config

Hi!

I'm trying to setup an ssl vpn using LDAP on a Fortigate 40F, but using the server name fails.

If I try to ping server ip from CLI it works, the server name fails.

In Network / DNS the correct DNS is entered and can also ping external addresses like google.com.

What other tests or configs do I need to do?

Iv've been following the tutorials on https://docs.fortinet.com/document/fortigate/7.0.5/administration-guide/115783/ssl-vpn-with-ldap-use...

Thanks in advanced!

1 Solution
pprior
New Contributor II

Hi Sachin!

Sorry for the trouble, it was a simple issue. The DNS protocol UDP/53 was not active...

View solution in original post

2 REPLIES 2
Sachin_Alex_Cherian_

Hi,

 

I believe you are trying to ping the hostname of the server whose DNS record would be known internally.

You could try setting the internal DNS specifically for the ssl vpn connection.

conf vpn ssl setting

set dns-server1 0.0.0.0
set dns-server2 0.0.0.0

end

The above takes effect for the SSL VPN user getting connected.

 

If you are trying to ping from the FGT itself, make sure to check the system DNS settings.

Check which IPs are there in the DNS settings. I would assume you would be having the internal system DNS already added, if not you need to add the same and check.

 

Regards,
Sachin.
pprior
New Contributor II

Hi Sachin!

Sorry for the trouble, it was a simple issue. The DNS protocol UDP/53 was not active...