Support Forum
The Forums are a place to find answers on a range of Fortinet products from peers and product experts.
btmiki
New Contributor

WIFI GUEST

Hi,

I have two WIFI networks (FortiGate 500E + Forti AP):

1. For users  (Bridge mode)

2. For guest (Tunnel mode) 

 

NAMETYPEMEMBERSIP
    
LAN Interface Redundant InterfacePORT 5 PORT 610.1.2.1/255.255.255.0
    
VLAN - Base InterfaceRedundant InterfacePORT 7 PORT 8 
VLAN 10 VLAN 10.1.3.1/255.255.255.0
VLAN 20VLAN 10.1.4.1/255.255.255.0
    
WiFi SSID   
CORP
WiFi SSID
 0.0.0.0/0.0.0.0
CORP-GUESTWiFi SSID 172.10.10.1/255.255.255.0

 

and everything works but I changed the ports in Interfaces to SFP+:

 

NAMETYPEMEMBERSIP
    
LAN Interface Redundant InterfacePORT X1 (SFP)PORT 5 10.1.2.1/255.255.255.0
    
VLAN - Base InterfaceRedundant InterfacePORT X2 (SFP)PORT 7 
VLAN 10 VLAN 10.1.3.1/255.255.255.0
VLAN 20VLAN 10.1.4.1/255.255.255.0

 

Lan and WIFI CORP it's ok but WIFI CORP-GUEST doesn't work, I don't have internet connection, can't ping gateway (172.10.10.1) only work DHCP. Do you have any idea why doesn't work ?

 

When I change ports back everything works. 

 

 

3 REPLIES 3
Anthony_E
Community Manager
Community Manager

Hello btmiki,

 

Thank you for using the Community Forum.

I will seek to get you an answer or help. We will reply to this thread with an update as soon as possible.

 

Regards,

Anthony-Fortinet Community Team.
Anthony_E
Community Manager
Community Manager

Hello btmiki,

 

I have found this document:

 

https://docs.fortinet.com/document/fortigate/6.0.0/cookbook/694000/guest-wifi-accounts

 

Could you please have a look and tell me if it helps?

 

Regards,

Anthony-Fortinet Community Team.
btmiki

Hello Anthony,

 

Thanks for your reply but my Guest Network doesn't use accounts and a captive portal. I use WPA2 authentication.  

I have a problem only when I change port on interface.

Top Kudoed Authors