Support Forum
The Forums are a place to find answers on a range of Fortinet products from peers and product experts.
franchino87
New Contributor

Unable to boot up

Hi there, i got a problem with a Fortinet FortiGate 60C.

 

I saved my configuration and after that i restarted the fortigate, using the console port (and putty with an opened COM connection) i managed to format the boot.

After that i'm unable to connect to a TFTP server because it seems that NO port are working (WAN1, WAN2, DMZ, 1to5)

Now i'm unable to boot and unable to connect to a TFTP server to flash the firmware again.

 

Is there any solution?

Thanks

1 Solution
rwpatterson
Valued Contributor III

Until the OS is loaded, you will not be able to PING the interface. Just try to TFTP the software up from the internal port number one.

FortiGate-60C (16:24-09.28.2011)
Ver:04000026
Serial number: FGT60C3G11035927
CPU(00): 525MHz
Total RAM: 512MB
Initializing boot device...
Initializing MAC... nplite#0
Press any key to display configuration menu... <- at this line here

ver tag :ffffffff
wrong OS: ff
Boot failed. Please check boot device or OS image ...
 Please power cycle. System halted.
On the line designated by "at this line here", you have 5 seconds to hit a key to enter the configuration utility. Once in there, you select TFTP firmware. At this point, choose the TFTP options and watch the hashes "#####" grow until the firmware is loaded.

Bob - self proclaimed posting junkie!
See my Fortigate related scripts at: http://fortigate.camerabob.com

View solution in original post

Bob - self proclaimed posting junkie!See my Fortigate related scripts at: http://fortigate.camerabob.com
14 REPLIES 14
postmasternca

I fixed the problem with version 5.2.5. Then I could be able to upgrade to 5.2.6 :)

I'm glad I could save my 40C ;)

acordero

hi, guys

i was reading this case because i have a similar issue with a 40C as well, the only difference is that when i try to format the boot device it show's that a "no current device selected" and trows me back to the format menu.

 

haven't try to format the flash jet but i think I'll do it now.

 

if anyone have seen this problem before and can share any solution will be grate.

 

thanks.

kaleem123

Hi there, I got a problem with a Fortinet FortiWiFi 50E.

 

I saved my configuration and after that I restarted the fortiWiFi 50E, using the console port (and putty with an opened COM connection) I managed to format the boot.

After that I'm unable to connect the FortiWiFi 50E that no port are working (LAN1, LAN2, LAN3, LAN4, LAN5, 1to5)

Now I'm unable to bootup and unable to connect to FortiWifi 50E again.

Is there any solution?

Thanks

Allwyn_Mascarenhas
Contributor

are you following step 2 from the doc:

 

2 - Connect the computer running the TFTP server to the FortiGate unit. Use the table below to determine which port to connect to.  FortiGate Model                                Interface ============================================================= 50, 50A, 100, 200, 300, 500, 800, 800F          Internal 50B, all 60 models, 100A, 200A                  Internal port 1 100A, 200A (If Internal Port1 does not work)    Internal port 4 300A, 310A, 400, 400A, 500A, 1000 and higher    LAN port 1 1240B                                           port40 Fortigate with a dedicated management port      mgmt1

 

Your issue sounds like you missed it.

Joshua_MJ
New Contributor

Can you access the fortigate via console cable?

Labels
Top Kudoed Authors