Support Forum
The Forums are a place to find answers on a range of Fortinet products from peers and product experts.
sushilM
New Contributor

SSL VPN is not able to connect gets stuck at 10%

Hi team,

 

I'm trying to connect to My ssl vpn configured in FGT from external NW but I'm facing issue while connecting

It is getting stuck in 10%

Please suggest

1 Solution
sjoshi
Staff
Staff

Hi Sushil,

 

Thank you for posting to the Fortinet Community Forum.

 

As per your problem description I can understand that you are facing issue while connecting to SSL VPN and it is getting disconnected at 10%.

 

Please check below steps:-

> Check whether you are able to telnet the ssl vpn server IP on the ssl vpn port
> Checked internet connectivity from the pc end
> Check whether ssl vpn configuration in forticlient has been correct
> Check whether the external public IP has been deny by firewall local in policy
> Check whether server certificate has been selected in ssl vpn settings in FGT

 

Please find the link for your reference:-

https://community.fortinet.com/t5/FortiGate/Troubleshooting-Tip-Possible-reasons-for-FortiClient-SSL...

 

Please share the below output:-
diag debug app sslvpn -1
diag debug app fn -1
diag de en

 

Let us know if this helps.

 

Thanks

Salon Raj Joshi

View solution in original post

2 REPLIES 2
sjoshi
Staff
Staff

Hi Sushil,

 

Thank you for posting to the Fortinet Community Forum.

 

As per your problem description I can understand that you are facing issue while connecting to SSL VPN and it is getting disconnected at 10%.

 

Please check below steps:-

> Check whether you are able to telnet the ssl vpn server IP on the ssl vpn port
> Checked internet connectivity from the pc end
> Check whether ssl vpn configuration in forticlient has been correct
> Check whether the external public IP has been deny by firewall local in policy
> Check whether server certificate has been selected in ssl vpn settings in FGT

 

Please find the link for your reference:-

https://community.fortinet.com/t5/FortiGate/Troubleshooting-Tip-Possible-reasons-for-FortiClient-SSL...

 

Please share the below output:-
diag debug app sslvpn -1
diag debug app fn -1
diag de en

 

Let us know if this helps.

 

Thanks

Salon Raj Joshi
sushilM
New Contributor

Thanks Salon,

 

I checked the forticlient configuration and SSL VPN port was configured incorrectly.

Thanks for the solution.

 

 

Announcements

Select Forum Responses to become Knowledge Articles!

Select the “Nominate to Knowledge Base” button to recommend a forum post to become a knowledge article.

Labels
Top Kudoed Authors