Support Forum
The Forums are a place to find answers on a range of Fortinet products from peers and product experts.
PaulSA
New Contributor II

Process WAD_USRINFOHIST High memory usage

Hi,

 

I have a problem on my FortiGate61F, I have a process called "wad_usrinfohist" and it's using 40% of memory on its own.

 

So my fortinet goes to 80% memory usage and goes into conservation mode.

 

When I restart the fortinet, the process goes down again and my fortinet goes back to 40% of total memory usage, but the process goes back up again and brings my fortinet back to 80% after a few days.

 

Do you have any solution to restrict the % of this process?

 

Thanks.

1 Solution
abarushka

Hello,

 

You may consider to upgrade to FortiOS 7.2.4 GA. There are multiple wad memory leak fixes.

 

https://docs.fortinet.com/document/fortigate/7.2.4/fortios-release-notes/289806/resolved-issues

FortiGate

View solution in original post

8 REPLIES 8
abarushka
Staff
Staff

Hello,

 

Could you please specify which firmware you are running?

FortiGate
PaulSA
New Contributor II

v7.2.3 build1262

abarushka

Hello,

 

You may consider to upgrade to FortiOS 7.2.4 GA. There are multiple wad memory leak fixes.

 

https://docs.fortinet.com/document/fortigate/7.2.4/fortios-release-notes/289806/resolved-issues

FortiGate
PaulSA
New Contributor II

Hello,

 

I have upgrade my fortinet, i gonna wait many days to see if the problem has disappeared. 

 

Thanks for your answer.

lgonzalez

Does the problem resolve when you update the firmware?

 

Thanks in advance

PaulSA
New Contributor II

Hello Gonzalez,

 

For the moment yes, I hope it will stay like that.

 

DubleA

I am on 7.2.4 and am still experiencing a memory leak.

akileshc
Staff
Staff

It appears that there is a memory leak in the WAD user info history daemon, and opening a TAC Case will help you in eliminating the issue and optimizing the device resource.

Akilesh
Top Kudoed Authors