Support Forum
The Forums are a place to find answers on a range of Fortinet products from peers and product experts.
RolandBaumgaertner72
New Contributor III

Fortinet Fiber Transeiver not showing UP

Hi,

 

I dont get an original Fortinet Fiber Transeiver UP in networks. We have a FG200F cluster (7.0.13) and we would like to use this conncetion for HA heartbeat Interface and HA Monitor Interface with X1 and X2.

 

Checking the hardware on CLI I get;

XXXXX_HA2 # diag hardware deviceinfo nic x2
Description :FortiASIC NP6XLITE Adapter
Driver Name :FortiASIC NP6XLITE Driver
PCI Slot :PCI Bus 0000:01
irq :26
Board :200F
lif id :25
lif oid :89
netdev oid :89
Current_HWaddr 00:09:0f:09:00:1b
Permanent_HWaddr 80:80:2c:22:79:0b
========== Link Status ==========
Admin :up
netdev status :down
autonego_setting :1
link_setting :1
speed_setting :10000
duplex_setting :0
Speed :0
Duplex :N/A
link_status :Down
============ Counters ===========
Rx Pkts :0
Rx Bytes :0
Tx Pkts :0
Tx Bytes :0
Host Rx Pkts :0
Host Rx Bytes :0
Host Tx Pkts :0
Host Tx Bytes :0
Host Tx dropped :0
FragTxCreate :0
FragTxOk :0
FragTxDrop :0

XXX_FG200_HA2 #

 

Strange thing is that with Cisco Transeiver we get the message that it is not certified but it works fine:

XXX_FG200_HA2 # diag hardware deviceinfo nic x1
Description :FortiASIC NP6XLITE Adapter
Driver Name :FortiASIC NP6XLITE Driver
PCI Slot :PCI Bus 0000:01
irq :26
Board :200F
lif id :24
lif oid :88
netdev oid :88
Current_HWaddr 00:09:0f:09:00:1a
Permanent_HWaddr 80:80:2c:22:79:0a
========== Link Status ==========
Admin :up
netdev status :up
autonego_setting :1
link_setting :1
speed_setting :10000
duplex_setting :0
Speed :10000
Duplex :Full
link_status :Up
============ Counters ===========
Rx Pkts :1497
Rx Bytes :844711
Tx Pkts :1456
Tx Bytes :851673
Host Rx Pkts :1499
Host Rx Bytes :824855
Host Tx Pkts :1458
Host Tx Bytes :852843
Host Tx dropped :0
FragTxCreate :0
FragTxOk :0
FragTxDrop :0

XXX_FG200_HA2 #

 

We tried also with other cables and they are new.

 

What can we do?

 

Thanks,

Roland

 

10 REPLIES 10
RolandBaumgaertner72

Hello,

 

it is working on port 23, is there anything that in the X ports it would not work?

Labels
Top Kudoed Authors