Support Forum
The Forums are a place to find answers on a range of Fortinet products from peers and product experts.
storaid
Contributor

FortiOS v5.2.4 is out(Unstable GUI, Bad SSLVPN)....

a little disappointed..

no enhancements..

it's just a bugs fixed release....

[size="5"]definitely 1 of terrible f/w for FOS...[/size]

 

UNSTABLE GUI

[size="6"]ANNOYING SSL VPN problem..............[/size]

 

[size="3"]fortinet, I think you must quickly push out next fixed release or give some explains.........[/size]

 

201508020844, CSB-150730-1-Partial-Config-Loss

FortiGate models listed below may lose configuration pertaining to IPsec interface, virtual access point interface, loopback interface, or virtual-switch interface after a reboot when the FortiGate is deployed with FortiOS 5.2.4 with build number 0688 and time 150722.

FGT20C3X12000161 # get sys stat

Version: FortiGate-20C v5.2.4,build0688,150722 (GA)

Potentially Affected Products:

FortiGate: FG-20C, FG-20C-ADSL, FG-30D, FG-30D-PoE, FG-40C

FortiWiFi: FW-20C, FW-20C-ADSL, FW-30D, FW-30D-PoE, FW-40C

Resolution:

FortiOS 5.2.4 software images for the models above have been rebuilt and re-posted on the customer support web site with build number 0688 and time 150730.

FWF60D x2 FWF60C x3 FGT80C rev.2 FGT200B-POE FAP220B x3 FAP221B x2

FSW224B x1

FWF60D x2 FWF60C x3 FGT80C rev.2 FGT200B-POE FAP220B x3 FAP221B x2 FSW224B x1
2 Solutions
seadave
Contributor III

Why does this keep happening?  Fortinet makes such great hardware, but they have seriously burned some of us with bad firmware releases.  I'm a constant Fortinet advocate, but this kind of crap demonstrates a lack of QC and concern for the customer environment.  These type of issues should definitely be exposed by a good QC system and if the firmware has the potential to wipe a config, for godness sakes it should not be released.  Those of us who are long time Fortinet customers have learned to be wary of new releases and to always reboot the appliance, take a back up, and wait for others to expose the bugs, but it doesn't need to be that way with the right internal controls at Fortinet.  Pick up the slack guys.  You make a great product but you are tripping over your own feet when you release builds like this.

View solution in original post

GusTech

dfollis wrote:

Why does this keep happening?  Fortinet makes such great hardware, but they have seriously burned some of us with bad firmware releases.  I'm a constant Fortinet advocate, but this kind of **** demonstrates a lack of QC and concern for the customer environment.  These type of issues should definitely be exposed by a good QC system and if the firmware has the potential to wipe a config, for godness sakes it should not be released.  Those of us who are long time Fortinet customers have learned to be wary of new releases and to always reboot the appliance, take a back up, and wait for others to expose the bugs, but it doesn't need to be that way with the right internal controls at Fortinet.  Pick up the slack guys.  You make a great product but you are tripping over your own feet when you release builds like this.

Completely agree!! And this is NOT the first time this happens........

Fortigate <3

View solution in original post

Fortigate <3
111 REPLIES 111
Paul_S

Jones wrote:

I had this problem, I upgraded to 5.2.4, was connected to the equipment by ssl vpn when the upgrade finished I no longer accessed the equipment with https, http, ssh or telnet FortiGate just received ping packets.

do you have two WAN internet connections?

FG200D 5.6.5 (HA) - primary [size="1"]FWF50B' s 4.3.x, FG60D's 5.2.x, FG60E's 5.4.x                   [Did my post help you? Please rate my post.][/size] FAZ-VM 5.6.5  |  Fortimail 5.3.11 Network+, Security+

FG200D 5.6.5 (HA) - primary [size="1"]FWF50B' s 4.3.x, FG60D's 5.2.x, FG60E's 5.4.x [Did my post help you? Please rate my post.][/size] FAZ-VM 5.6.5 | Fortimail 5.3.11 Network+, Security+
Danilo_Mastantuono

Paul S wrote:

Jones wrote:

I had this problem, I upgraded to 5.2.4, was connected to the equipment by ssl vpn when the upgrade finished I no longer accessed the equipment with https, http, ssh or telnet FortiGate just received ping packets.

do you have two WAN internet connections?

I have the same issue using three WAN internet connections, I'm waiting for a new firmware to solve all these problems.

If I increase the priority of one of those Interfaces,  I can connect to SSL VPN or access the GUI.

 

When I change static routes, I start having problems with my other policy routes...so, I hope the new firmware will solve this.

 

 

 

 

Top Kudoed Authors