Support Forum
The Forums are a place to find answers on a range of Fortinet products from peers and product experts.
FHUSSAIN
New Contributor II

FortiAuthenticator Gui Access

Hi,


I am unable to log in to the FAC via the GUI. Authentication is working however GUI access is not working cu. I can access FAC via CLI. 

 

Farooq

 

 

17 REPLIES 17
shaker
New Contributor

I haven’t tried http, it was written here for other purposes, FortiAuthenticator version 6.5.3

shaker
New Contributor

Unfortunately, it didn’t work when I tried to log in from the same subnet, even with http-gui

Muhammad_Haiqal

Hi @shaker 

You may try connect your PC directly to FortiAuthenticator to isolate if there are network/firewall that blocking access to the FortiAuthenticator.

haiqal
Norb
New Contributor

Log into the device's GUI via the same subnet (you can NAT if that's the only way). In the GUI navigate to system settings and check the allowed login subnets. By default the FAC on those versions don't allow you to log in if you're outside the subnet configured there. It's terrible especially for 3rd party supporters.

shaker
New Contributor

The problem is that authorization gives the error "Please enter correct credentials. Note that password is case-sensitive" at the same time the password passes through the console, trying from this subnet and directly

ndumaj

Hi shaker,
Are you using the same username that you access the CLI?

Are you using Admin user or a different administrator user?
BR

- Happy to help, hit like and accept the solution -
shaker
New Contributor

Hi Ndumaj, I use a local admin account, I tried other users with admin rights

Norb
New Contributor

If all these are as you say... Are you sure you're not on the user auth portal instead of the management? Really you've already covered everything, most probably, I'd detach the device from the network (hopefuilly HA), grab my backup and just reset the box.

Top Kudoed Authors