Fortinet Forum
The Forums are a place to find answers on a range of Fortinet products from peers and product experts.
sushilM
New Contributor

SSL VPN is not able to connect gets stuck at 10%

Hi team,

 

I'm trying to connect to My ssl vpn configured in FGT from external NW but I'm facing issue while connecting

It is getting stuck in 10%

Please suggest

1 Solution
sjoshi
Staff
Staff

Hi Sushil,

 

Thank you for posting to the Fortinet Community Forum.

 

As per your problem description I can understand that you are facing issue while connecting to SSL VPN and it is getting disconnected at 10%.

 

Please check below steps:-

> Check whether you are able to telnet the ssl vpn server IP on the ssl vpn port
> Checked internet connectivity from the pc end
> Check whether ssl vpn configuration in forticlient has been correct
> Check whether the external public IP has been deny by firewall local in policy
> Check whether server certificate has been selected in ssl vpn settings in FGT

 

Please find the link for your reference:-

https://community.fortinet.com/t5/FortiGate/Troubleshooting-Tip-Possible-reasons-for-FortiClient-SSL...

 

Please share the below output:-
diag debug app sslvpn -1
diag debug app fn -1
diag de en

 

Let us know if this helps.

 

Thanks

Salon Raj Joshi

View solution in original post

2 REPLIES 2
sjoshi
Staff
Staff

Hi Sushil,

 

Thank you for posting to the Fortinet Community Forum.

 

As per your problem description I can understand that you are facing issue while connecting to SSL VPN and it is getting disconnected at 10%.

 

Please check below steps:-

> Check whether you are able to telnet the ssl vpn server IP on the ssl vpn port
> Checked internet connectivity from the pc end
> Check whether ssl vpn configuration in forticlient has been correct
> Check whether the external public IP has been deny by firewall local in policy
> Check whether server certificate has been selected in ssl vpn settings in FGT

 

Please find the link for your reference:-

https://community.fortinet.com/t5/FortiGate/Troubleshooting-Tip-Possible-reasons-for-FortiClient-SSL...

 

Please share the below output:-
diag debug app sslvpn -1
diag debug app fn -1
diag de en

 

Let us know if this helps.

 

Thanks

Salon Raj Joshi
sushilM
New Contributor

Thanks Salon,

 

I checked the forticlient configuration and SSL VPN port was configured incorrectly.

Thanks for the solution.