Fortinet Forum
The Forums are a place to find answers on a range of Fortinet products from peers and product experts.
jomof
New Contributor II

Fortiswitch is showing offline when fortigate connect via fortlink

Hello expert.

 

i Humbly request some guidance.

 

I have a fortigate 80F and tried connected  to manage the  fortiswitch 524D via fortilink

 

but the following error  "offline" (see screen shots)

 

I have included a two screen shots for clarity.

 

 

 

jomof_0-1646882136610.png

jomof_1-1646882198547.png

 

Regards

1 Solution
jomof

Hello Steffen,

 

I update the switch as per compatibility matrix and deauthorize with clean wipe the switch.

I repeated the authorization process again and it is still showing offline as per screen shot.

I refer to the kb article as per your post from  the debugging the following error was displayed

 

daemon: wait for event up to 0s:240000us
361s:891ms:985us flp_event_handler[734]:node: internal1 received event 110 state FL_STATE_READY switchname flags 0x124a
361s:892ms:55us flps_fsm_transition[148]:node: internal1(peer:S524DN5019000072 owner:S524DN5019000072) | state: 2 | event: 110

 

Unsure what is next step to resolve the offline issue.

 

Regards

View solution in original post

5 REPLIES 5
slautenschlager

Dear Jomof,

it may be, that the FortiSwitch OS is not compatible to your actual FortiOS for the Fortilink - please refer to the attached compatibility matrix :
https://fortinetweb.s3.amazonaws.com/docs.fortinet.com/v2/attachments/d756e8a9-6d2d-11e9-81a4-005056...

In case these are compatible, please refer to the following KB article to check the connection between both devices. 
https://community.fortinet.com/t5/FortiSwitch/Technical-Tip-No-authorisation-between-FortiSwitch-and...


Best Steffen

NSE 4/5/7
jomof

Hello Steffen,

 

I update the switch as per compatibility matrix and deauthorize with clean wipe the switch.

I repeated the authorization process again and it is still showing offline as per screen shot.

I refer to the kb article as per your post from  the debugging the following error was displayed

 

daemon: wait for event up to 0s:240000us
361s:891ms:985us flp_event_handler[734]:node: internal1 received event 110 state FL_STATE_READY switchname flags 0x124a
361s:892ms:55us flps_fsm_transition[148]:node: internal1(peer:S524DN5019000072 owner:S524DN5019000072) | state: 2 | event: 110

 

Unsure what is next step to resolve the offline issue.

 

Regards

slautenschlager

Dear Jomof,

 

it might need to check with configuration of Switch and Fortigate, so it might be better to raise a TAC case with the serial number of the Fortiswitch to check this a little bit deeper.

 

Best, Steffen

NSE 4/5/7
jomof
New Contributor II

I will open a case as suggested.

 

Thank you

jgreff

So what happened? Having same issue with brand new switches and firewall after upgrading