Fortinet Forum
The Forums are a place to find answers on a range of Fortinet products from peers and product experts.
MGMT_FW
New Contributor

FortiGate - Device Inventory - "User & Authentication" vs. "User & Device"

Hello Community,

 

on our FortiGate 200E (v6.4.5 build1828) are "Device Inventory" is not available.

 

 

On Dashboard is "Device Inventory" available.

 

What's going on?

 

Thanks!

 

 

1 Solution
Yurisk
Valued Contributor

Just checked on few 200E I have access to - yes, it is the same on all of them (6.4.4) so it is expected behavior. In drop down menu in 6.4 they left things that need configuring, all the report/monitoring stuff was moved to Dashboards.

 

Yuri
https://yurisk.info/ blog: All things Fortinet, no ads.


All opinions are mine only.

View solution in original post

5 REPLIES 5
Donaire
New Contributor III

MGMT_FW wrote:

Hello Community,

 

on our FortiGate 200E (v6.4.5 build1828) are "Device Inventory" is not available.

 

[attachImg]https://forum.fortinet.com/download.axd?file=0;196003&where=message&f=Bildschirmfoto 202..-04 um 12.28.49.jpg[/attachImg]

 

On Dashboard is "Device Inventory" available.

 

What's going on?

 

Thanks!

 

 

Hey!! Check on the network interface that you are using, if by any means the device discovery is disabled,  You can see in the attached image.

 

 

 

 

 

MGMT_FW

Hi @Donaire, thanks for your reply.

 

"Device detection" is on specific interfaces enabled.

 

MGMT_FW

Nobody has an idea?

Yurisk
Valued Contributor

Just checked on few 200E I have access to - yes, it is the same on all of them (6.4.4) so it is expected behavior. In drop down menu in 6.4 they left things that need configuring, all the report/monitoring stuff was moved to Dashboards.

 

Yuri
https://yurisk.info/ blog: All things Fortinet, no ads.


All opinions are mine only.
MGMT_FW
New Contributor

Thank you for the confirmation!